Om kennel Linmoor

 

Kennel Linmoor ligger ca 2mil norr om Motala.
Vi föder upp springer spaniel i liten skala. Och på senare år så har vi mest shtland Sheepdog på kenneln.

Jag började föda upp Engelsk cocker spaniel 1986. Då var kennelnamnet Mycock's. Min första tik kallades Mysan. Det blev några kullar efter henne. Mysan blev aldrig någon stjärna men lämnade några bra avkommor. Hon är mor till Mycocks After eight som i sin tur fick en son som blev kennel Mycocks första SU(u)ch Mycocks Dont stop me now.
Kennel Mycocks fanns fram till år 2003 då vårt nya kennelnamn blev godkänt. Att vi bytte kennelnamn beror mycket på privata omständigheter.

Jag såg min första springer 1988. Det blev kärlek vid första ögonkastet och jag köpte min första springer samma år. En hane vid namn Hammersmith's Silent Witness kallad "Alf".Han hade dessvärre HD- fel och kom aldrig att bli eftertraktad i avel. Samma år kom nästa hane Hammersmith's Right Stuff Of Course "Lådan" som tog sina tre Cert men på den tiden behövdes en jakt merit så så han blev aldrig Svensk utställnings champion. Nu behövdes en tik och året därpå kom den första tiken Hammersmith's Jig A Jig "Bertha" Hon lämnade flera bra avkommor bl.a. Mycock's Fishermans friend. Under 90-talet började det talas om amerikansk och engelsk typ. Mina hundar var väldigt mycket åt det amerikanska hållet. Det tog flera år innan jag gav upp med dessa mycket välbalanserade hundar, som både var vackra att titta på, rörde sig mycket bra samt användes i praktisk jakt med utmärkt resultat. En av nackdelarna var att de hade lite för mycket päls. Jag var nog en av de sista här i landet att ge upp de amerikanska linjer, som faktiskt tillfört vår springer här i Sverige mycket.
Efter nästan 30 år med spaniels började jag titta efter en lättare ras. Både päls och storleks mässigt. Jag har alltid varit intresserad av vallhundsraserna och bestämde mig då efter många år att skaffa en Shetland Sheedog. Så min första Sheltie Lundecocks Open Your Eyes kom till oss i slutet av 2017. En fantastisk tik som vunnit flera Cert i Norge och även fina placeringar med CK i Sverige. De kommande 3 åren kom det även in 4 nya shelties från Lundecock's kennel och "Cava" Lundecock's Open Your Eyes hade sin första kull med kennelnamnet Linmoor. I denna kull behöll jag en hane Linmoor Kookaburra "Conrad". En härlig hane med utmärkt temperament och exteriör. Denna hund är linjeavlad på Lythwood Scooby Doo en fantastisk hane från den välkända kenneln Lythwood i England

Shelies är en utmärkt allround hund. Vi har en till två kullar per år, och jag försöker hålla kontakt med mina valpköpare så ofta jag kan.
© Webdesigner/Annelie Karlsson Kennel Linmoor